Festlig stämning när avdelningen Vallmon på Vidåsen invigdes

Ballonger i olika färger med Åstorps kommunvapen på.

Förra veckan invigdes Vidåsens vård- och omsorgsboendes nya avdelning Vallmon och det firades med en mycket lyckad och trevlig tillställning. Besökarna och personalen fick titta in i en av de boendes lägenheter, bjöds på snittar, bubbel och tipsrunda, allt detta till livemusik av Maja Gullstrand och Jokke Pettersson.

Den nya avdelningen Vallmon utökar Vidåsens vård- och omsorgsboende med ytterligare 8 lägenheter. En av dessa stod under invigningen öppen för visning.

Matbord i en av de nya lägenheterna på Vallmon.
Lägenhet på Vallmon på Vidåsen.

En av lägenheterna på nya avdelningen Vallmon på Vidåsen stod öppen för visning.

Utanför huvudingången till Vidåsen och vid ingången till Vallmon hade det pyntats med ballonger, blommor, vimplar och en röd matta var utrullad utanför ingången till Vallmon.

Utsmyckad entré utanför Vallmon på Vidåsen.

När klockan slog 15.30 var det dags att officiellt inviga den nya avdelningen med traditionell bandklippning som utfördes av socialnämndens ordförande Wiveca Andreasson (M) och Sara Rydén, verksamhetschef inom vård och omsorg.

Sedan var det Birgit som fick den stora äran att gå in först när dörrarna till avdelningen öppnades. Det var även Birgit som så generöst öppnat upp hennes lägenhet för allmän beskådan under denna eftermiddag.

Sara Rydén, verksamhetschef inom vård och omsorg och Wiveca Andreasson (M), ordförande i socialnämnden förklarar Vallmon invigd genom traditionell bandklippning.  

Sara Rydén, verksamhetschef inom vård och omsorg och Wiveca Andreasson (M), ordförande i socialnämnden förklarar Vallmon invigd genom traditionell bandklippning.

Birgit som bor på Vallmon går in som första gäst till invigningen.

Birgit som bor på Vallmon går in som första gäst till invigningen.

Bubbel, snittar, tal, tipsrunda och livemusik underhöll deltagarna på invigningen

Väl inne var avdelningen pyntad i glada färger och det var många som hade tagit sig till Vidåsen denna dag för att ta del av den nya avdelningen. Socialchef Felicia Mellgren Sandkvist var en av dem, som välkomnade alla genom att hålla tal.

Socialchef Felicia Mellgren Sandkvist välkomnar gästerna med att hålla tal. I bakgrunden: Maja Gullstrand och Jokke Pettersson som stod för musiken under eftermiddagen.

Felicia Mellgren Sandkvist välkomnar alla till invigningen. I bakgrunden ser vi eftermiddagens musikunderhållning Maja Gullstrand och Jokke Pettersson.

Två män skålar i bubbel.
Ballonger i olika färger med guldsnören hängde i taket.
Champagneglas fyllda med bubbel och tilltugg uppdukat till gästerna.

Med bubbel i glasen och pynt överallt gick det verkligen att ta på den festliga stämningen.

– Jag är stolt och imponerad över mina medarbetare som arbetat så hårt för att få till vår nya fina avdelning. Är också väldigt glad över den lyckade uppslutningen och vill tacka alla som tog sig tiden att komma på invigningen, säger socialchef Felicia Mellgren Sandkvist och fortsätter:

– Extra fint blir det när en av de boende från ingenstans höjer sitt glas och håller ett tal riktat till all personal på Vidåsen och tackar för hur väl omhändertagna det blir, det är ju precis det vi jobbar för, avslutar Felicia.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-08-22

Kontakt