Nya arbetstillfällen när logistikfastighet byggs

Bild

Från vänster: Rudolf Tornerhjelm, Fredrik Jagersjö Rosell, Thomas Elqvist och Peter Lindberg. Foto: Panattoni.

Onsdag 6 september togs första spadtaget då företaget Panattoni etablerar en 46 000 kvm logistikfastighet i Åstorps kommun. Etableringen innebär bland annat nya arbetstillfällen i kommunen.

Bygget för en ny logistikfastighet längs E4:an vid trafikplats Nyvång är igång. Det är företaget Panattoni som etablerar 46 000 kvadratmeter logistik- och industrifastigheter. På platsen ska det lokala byggföretaget MVB Syd bygga en toppmodern anläggning med utmärkt tillgänglighet till E4 och E6.

I onsdags tog det första spadtaget. Med på plats var Fredrik Jagersjö Rosell, managing director på Panattoni Sverige, Rudolf Tornerhjelm från Södervidden som Panattoni gjort markförvärvet av, Thomas Ellkvist från den kontrakterade lokala byggentreprenören MVB Syd och kommunstyrelsens ordförande Peter Lindberg.

- Det är väldigt positivt att Panattoni genom sin närvaro i Åstorp är med och bidrar till utvecklingen av näringslivet genom tillförsel av arbetstillfällen. Både under byggnationen och när lokalerna står klara. I Åstorp finns tillgänglig arbetskraft och bostäder men också goda pendlingsmöjligheter från resten av Skåne. Vi är helt enkelt redo, säger Peter Lindberg.

Flera representanter från kommunen närvarande vid eventet. Näringslivsstrateg Susann Cardell var en av dem.

- Etableringen av Panattoni är ytterligare en viktig del av vår fortsatta positiva utveckling. Åstorps centrala logistiska läge där både varor och människor kan röra sig enkelt i regionen ger näringslivet stora möjligheter att utvecklas väl. Som ansvarig för näringslivsfrågorna i kommunen ser jag med glädje att denna etablering har kommit på plats, säger Susann.

På plats kommer hyresgäster att erbjudas helt nya och flexibla ytor med hållbarhetstänk från ca 5000 kvm upp till 46 000 kvm. Fastigheten som ligger med skyltläge utmed E4 kommer att certifieras enligt BREEAM Excellent och blir klar för inflyttning i september 2024.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-09-08

Kontakt