Turismen kring Söderåsen ökar

Bild

Med sitt breda utbud av aktiviteter och upplevelser är Söderåsen en perfekt destination för alla typer av naturälskare. Att besöka Söderåsen har blivit populärt för många vilket vi ser i den kraftigt ökade omsättningen.

Från centrala Åstorp når du med en kort promenad det vackra skogsområdet Tingvalla, som är en perfekt ingång till Söderåsens storslagna natur. På Söderåsen kan du upptäcka fantastisk natur samtidigt som du tar del av lokal kultur, konst och hantverk.

Nyligen presenterades en rapport framtagen av Söderåsen i samarbete med Resurs (för Resor och Turism i Norden AB). Där framkommer det väldigt tydligt att turismen ökat kraftigt det senaste året. I rapporten framgår det bland annat att turimsomsättningen ökat från 299 miljoner till 390 miljoner kronor 2022.

Med den ökade turismomsättningen skapas nya förutsättningar för såväl etablerade som nya företagare. Under förra året var 258 årssysselsatta i området, vilket även det är en stor ökning gentemot tidigare år.

Ökade antal övernattningar största bidragande faktorn

Den största bidragande faktorn till att omsättningen ökat så markant är att besökare väljer att stanna längre tid än tidigare. Omsättningen för kommersiella gästnätter har ökat med nästan 61% jämfört med föregående år vilket visar på att Söderåsen är ett resmål man inte bara vill resa till utan man vill gärna stanna längre.

Destination Söderåsen

Destination Söderåsen är ett samarbete mellan kommunerna Åstorp, Klippan, Bjuv och Svalöv för att utveckla Söderåsen som en attraktiv och hållbar turistattraktion. Förutom de fyra kommunerna är även Söderåsens nationalpark och flera lokala föreningar och företag med i projektet.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-09-13

Kontakt