300 besökte lyckad seniormässa i Åstorp

Bild

Seniormässan blev välbesökt när 300 seniorer kom för att prata med utställare och delta i aktiviteter som anordnades under dagen.

Torsdagen den 2 november var det seniormässa på Kulturhuset Björnen i Åstorp. Närmare 300 personer besökte mässan som hade 24 utställare. Utställarna som var på plats för att informera om sina tjänster var bland annat anhörigstödet, kommunens hemsjukvård, Polisen, Phoniro lock, Fritidsbanken och Hjärt- och lungföreningen.

Under dagen hölls också två fullsatta föreläsningar om det naturliga åldrandet och hjärnhälsa samt osteroporos som också kallas för benskörhet. Hemvärnet fanns på plats och erbjöd lunch till besökarna och invånare från de olika kommundelarna erbjöds gratis buss för att ta sig till och från mässan.

- Att ha möjligheten att erbjuda transport till Seniormässan känns extra bra, det känns som en liten guldkant för invånarna, säger Liselott Bergwall Rehnstrand som är aktivitetetssamordnare i Åstorps kommun.

Om du missade seniormässan denna gång får du möjlighet igen under hösten 2025.

- Till nästa gång kommer vi nog att behöva en större lokal eftersom fler utställare ville komma och vi vill kunna hålla fler föreläsningar under dagen, säger Ellen Van Meurs Savbrant som är aktivitetssamordnare i Åstorps kommun.

Seniormässan arrangeras för att fler ska få information om aktiviteter, stöd och hjälp som finns för seniorer i kommunen. Vi arbetar för att bryta eventuell ensamhet, underlätta vardagen och bidra till livskvalitet.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-11-15

Kontakt