Äldre- och socialförsäkringsministern besökte Vidåsen i Åstorp

Bild

Måndagen den 20 november hade Vidåsens vård- och omsorgsboende besök från Anna Tenje som är äldre- och socialförsäkringsminister. Under eftermiddagen var Anna med och invigde Vidåsens nyrenoverade samlingslokal, deltog i samtal och svarade på frågor från personal och boende på Vidåsen.

Äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje kom till Åstorp på måndagen och åt lunch på Vidåsen tillsammans med medarbetare och boende. Därefter klippte hon bandet och fick inviga Vidåsens nyrenoverade stora sal som fått nya möbler och en ljusare och trevlig atmosfär.

- Det var väldigt roligt att Anna Tenje kom till Åstorp för att se vår verksamhet. Det känns betydelsefullt och visar att den lilla kommunens erfarenheter är viktigt och intressant också i ett nationellt perspektiv, säger Felicia Mellgren Sandkvist som är socialchef i Åstorps kommun.

En förbättringsresa

Felicia berättade om socialförvaltningens förbättringsresa som startat under hösten. Förbättringsresan innebär bland annat att vi utbildar medarbetare inom demensvård, satsar på läkemedelsrobotar, trygghetskameror och utökar antalet platser på särskilt boende. Felicia avslutade med att ge Anna fyra medskick.

Anna berättade att hon får många goda inspel och en bild av kommunernas utmaningar och problem vid sina kommunbesök. Äldrevården är kommunens ansvar men lagstiftningen sker på regeringsnivå så därför är det viktigt med inspel. Anna betonade betydelsen av att status måste höjas för det viktiga yrket att vårda äldre och att välfärdsteknik spelar en viktig roll i kvalitetsutveckling av äldreomsorg. Hon pratade också om att möten över gränser är viktigt, till exempel förskolebarn som pysslar ihop med boende och vikten av att sprida goda exempel som detta. Görs något bra på ett boende så är det viktigt att det får spridning till andra boenden.

Anna Tenje avslutade sitt besök med att gå en rundtur inne på boendet Vidåsen och träffade fler medarbetare och boende innan det var tid för fika och dialog i stora salen.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-11-27

Kontakt