Invigning av nya lokaler på Björnekullaskolan

Bild

När eleverna på Björnekullaskolan kommer tillbaka efter jullovet möts de av en ny skolrestaurang. Eleverna på anpassad grundskola årskurs 7-9 får helt nya fräscha undervisningslokaler.

Höga bord och stolar

Björnekullaskolans nyrenoverade matsal och kök invigdes 9 januari och kommer användas av eleverna vid terminstart 10 januari. Det första eleverna möts av i entrén är möjligheten att tvätta händerna innan de går in i matsalen. Det gamla stengolvet har återanvänts på ett snyggt sätt.

Matsalen är ombyggd och målad i nya färger. De gamla borden är kvar men med nya bordsskivor och de gamla stolarna har målats om. Längs med väggarna finns platsbyggda soffor. Eleverna har flera olika valmöjligheter till var och hur de vill sitta.

Köket har anpassats till ett modernt mottagningskök med nya maskiner, kyl- och frysrum och fläktrum. Personalen har fått nya personalrum och omklädningsrum.

Catharina Andersson är chefsstöd på Björnekullaskolan och har även ansvar för kökspersonalen. Hon har varit involverad i renoveringen från början.

- Det känns roligt och spännande att välkomna eleverna till deras nya skolrestaurang efter julledigheten. Vi vill skapa en känsla att eleverna besöker en restaurang när de äter skollunch, säger Catharina.

Nyrenoverade lokaler för anpassad grundskola

Soffgrupp och en bord med kortlek.

Även anpassad grundskola på Björnekullaskolan har fått nyrenoverade lokaler. Inne på skolan finns ljuddämpande golv och tak. Samlingsrum och undervisningsrum är bättre anpassade för elever och personalen. Bland annat finns det ett så kallat sinnesrum med mörkare färger och extra ljuddämpare där eleverna har möjlighet att använda sina sinnen på olika sätt.

- Eleverna har varit involverade och längtar efter sina nya lokaler, säger biträdande rektor Karin Hansson.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2024-01-10

Kontakt