Nybyggda Glashyttans förskola invigd

Bild

Måndagen den 8 januari 2024 invigdes äntligen Glashyttans förskola i Hyllinge. Förskolan är byggd för att passa verksamheten och främst förskolebarnen. Förskolan består av fem avdelningar och har en ny utemiljö med plats för mycket lek och lärande.

- Det känns verkligen jätteroligt och ska bli väldigt spännande att höra vad barnen tycker om deras nya förskola, säger Cecilia Jönsson som är rektor i Åstorps kommun.

Invigningen inleddes traditionsenligt med bandklippning ute vid ingången till förskolorna där flera vuxna och barn hade samlats för att titta på de nya lokalerna. Några av barnen ville också hjälpa till att klippa bandet tillsammans med Roger Nilsen (M) som är bildningsnämndens ordförande och Anna Hallengård som är biträdande rektor för förskolorna i skolområde väst i Åstorps kommun.

När bandet var klippt välkomnades alla in för att gå runt och titta i de nya lokalerna. Självklart tog alla av sig skorna i kapprummen. Förskolan är en skofri plats och ingen var nog ledsen för det eftersom golvet var varmt och kändes mjukt mot strumporna.

- Det är fantastiskt fint och det blir så bra när allt är gjort för att passa barnen som ska vara här på dagarna, säger Roger Nilsen (M) som är bildningsnämndens ordförande i Åstorps kommun.

Anpassat för barnen

Förskolan rymmer fem avdelningar, ett mottagningskök och matsal. Möbler och inredning är anpassade för att barnen ska kunna använda och trivas i lokalen. Tisdagen den 9 januari börjar de första barnen på förskolan.

Det har varit mycket planering inför flytten till den nya förskolan och personalen har burit och packat upp många kartonger inför öppningen. Man har tagit stor hänsyn till barnen och försökt hålla barngrupperna intakta så att alla har en trygg vuxen och vän som de känner när de kommer till den nya förskolan.

Glada barn och häxor på invigningen

Väl inne på förskolan började många av barnen direkt att leka och utforska möbler, bänkar och leksaker som hade packats upp. Invigningen avslutades sedan med ett uppträde av två pedagoger från Åstorps kommun som var utklädda till sina karaktärer Trollfisen och Häxan surtant. Den yngre publiken dansade, sjöng med och gav pedagogerna stora applåder.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2024-01-12

Kontakt