Första spadtaget för Nyvångs skola

Bild

Det första spadtaget för Nyvångs skola togs på tisdagen den 13 februari. Skolan ska byggas ut och byggas om för att få plats med 300 elever.

- Det blir kul för de yngre eleverna att få vara med om detta och få mer plats säger Alicia Andersson som går i 6an och är elevrådets ordförande på Nyvångs skola.

Hög stämning på skolan

På tisdagsmorgonen tågade Nyvångs elever ut på gräsplanen där den nya skoldelen ska byggas, för att vara med om det första spadtaget. De allra flesta eleverna var utrustade med var sin spade i plast och några ropade ut en egen hejaramsa samtidigt som de gjorde grävande rörelser med sina spadar. Humöret var på topp.

- Detta är något vi längtat efter länge att äntligen få börja bygga tillbyggnad och ombyggnad. Det känns jättekul och superspännande, säger Jan Stenblom som är biträdande rektor på Nyvångs skola.

Gemensamt första spadtag

Alicia Andersson, Jan Stenblom, Peter Lindberg (SD) som är kommunstyrelsens ordförande, Henrik Andersson VD på HA Bygg, Michael Andersson projektledare på Kvidingebyggen och Roger Nielsen (M) som är Bildningsnämndens ordförande hjälptes alla åt att ta det första spadtaget.

Efter det första spadtaget var gjort ville såklart de andra eleverna hjälpa till att gräva med sina medhavda spadar.

Bygger till och bygger om

Planen är att bygga en tillbyggnad i två plan på totalt 1125 kvadratmeter. Tillbyggnaden ska bland annat ska innehålla mottagningskök, matsal, vaktmästeri, fem nya klassrum, grupprum, lärararbetsrum, fritids och kapprum. Den befintliga skolbyggnaden ska också renoveras och utemiljön görs om avslutningsvis.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2024-02-13

Kontakt