Förra årets succé kommer tillbaka - Jobbmässa i Arena Åstorp 14 mars

Bild

Våren 2023 var första gången Åstorps kommun anordnade en jobbmässa i den då tämligen nya Arena Åstorp. Det blev en succé med nöjda företagare och många besökare. Och i år gör vi det igen.

Den 14 mars öppnar Arena Åstorp upp för årets jobbmässa. 50 företag har anmält sig och många besökare väntas.

-Det har varit en lång tid med planering och förberedelser detta året så vi har gett oss själva som mål att nå 50 utställande företag och nu hoppas vi såklart också på att slå besöksantalet från förra året. Det ska bli jättekul! Säger Linnea Engnes som är enhetschef på Arbetsmarknadsenheten och projektledare för Jobbmässan i Åstorp.

47 fick jobb efter jobbmässan 2023

Till jobbmässan förra året kom 1000 besökare och 37 företag deltog.

-Det var fantasktiskt roligt eftersom vi haft så kort tid på oss att anordna mässan. Och det bästa var att det ledde till att 47 personer fick nya jobb efter att de besökt mässan och minglat med företagen som var på plats, säger Linnea Engnes.

Större och mer för besökarna denna gång

Inför jobbmässan den 14 mars har Linnea och hennes kollegor Anna Törnkvist och Derin Najmadin arbetat hårt för att kunna erbjuda en större mässa med fler företag och de kommer dessutom att erbjuda CV-hjälp och kanske vill du passa på att ta en ny porträttbild till ditt CV.

Men det är inte bara vuxna och jobbsökande som kommer till mässan i år. Elever från årskurs åtta i Åstorps kommun har bjudits in för att få mingla med företagsrepresentanterna innan mässdörrarna öppnas.

-Vi vill ge eleverna en tydligare bild och koppling mellan utbildning och att få jobba med något som man brinner för och tycker är roligt. Det är viktigt att gå ut skolan med godkända betyg för att få ett jobb. Vi hoppas kunna inspirera eleverna inför framtiden, säger Linnea.

Följ jobbmässan på instagram

Linnea och Anna uppdaterar löpande kommunens instagramkonto: jobbmassa_astorp

Där kan du följa dem under planeringens gång och när de träffar några av företagen som ska vara med på årets jobbmässa. De delar också med sig av tips inför besöket och mycket mer. Så väl värt att följa kontot!

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2024-03-07

Kontakt