Företagare prisades på årets näringslivsfest

Bild

Vid årets näringslivsfest var det festlig stämning när Åstorps kommun och Företagarna Åstorp delade ut pris till årets företagare, årets hållbarhetspris och årets entreprenör.

Årets näringslivsfest inleddes med mingel och en festlig middag där komikern och föreläsaren Anna-Lena Brundin stod för underhållningen och var kvällens konferencier.

- Vi har haft en fantastisk kväll med fokus på företagande och näringslivet i Åstorps kommun. Att vi har företagare inom många olika branscher och att företagen är engagerade och utvecklar sina verksamheter är viktigt för hela kommunens utveckling. Tillsammans sätter vi Åstorp på kartan som en attraktiv plats att bo, besöka och driva framgångsrika företag på, säger Susann Cardell som är kommunens näringslivsstrateg.

Årets företagare prisades

Det var festlig och lite spänd stämning när det var dags att årets pristagare skulle avslöjas och prisas.

- Det är väldigt kul att få möjligheten att uppmärksamma Åstorps företagare och deras driv och utveckling. De bidrar alla till ett strålande företagsklimat i Åstorps kommun. Jag känner mig glad och imponerad av alla pristagarna som gör en fantastisk insats för utvecklingen i sina företag och för Åstorps kommun, säger Susann.

Priset för årets företagare 2023 gick till Diodhuset Sverige AB, Magnus Henriksson med motiveringen:

Företaget är ett snabbväxande tillväxtföretag inom miljövänliga belysningslösningar till fordon, med det egna ledande varumärket LEDSON. Kunderna är entusiastfordon till tunga bruksfordon på räls, väg och vatten.

Verksamheten i Åstorp har en utvecklingsavdelning där nya belysningslösningar med ledarmaturer och lampor tas fram, produkter utvecklas och förfinas till kunden som alltid står i centrum.

Diodhuset Sverige AB bildades 2007 och har en stabil utveckling där omsättningen ökade med 20 % från 2022 till 2023.

Magnus Henriksson är en sann entusiastisk, inspirerande, målmedveten entreprenör som lyfter sina medarbetare som en viktig faktor för företagets framgång!

Årets hållbarhetspris 2023 gick till Wellplast AB, Jacob Volckerts och Anders Jönzon med motiveringen:

Företag med tillverkning och utveckling av unika material och innovativ förpackningsdesign, som bidrar till miljövänliga lösningar för industrin. Genom smarta förpackningslösningar och livcykeltänk minskar de sitt eget och sina kunders klimatavtryck.

Materialet som de använder är 100 % återvinningsbart. Kombinationen av unika material och en gedigen erfarenhet inom förpackningsutveckling gör företaget till en uppskattad leverantör till många bolag över hela Europa.

Wellplast AB grundades 1999 på Chalmers som ett materialutvecklande bolag. Idag är företaget specialiserat på att leverera förpackningsmaterial och transportemballage för kunder med höga krav. Företaget utvecklar och producerar materialen i sin anläggning i Åstorp.

Priset för årets entreprenör 2023 gick till Sånnagården AB, Maria och Tomas Isberg med motiveringen:

Företaget innehåller många spännande och intressanta delar. I växthus odlas gurkor, tomater, sommarblommor och bär och grönsaker för självplock. Gårdsbutik med självbetjäning där kunderna kan köpa noga utvalda lokala produkter.

Glasscafét erbjuder ett stort utbud av glass och hembakade bakverk. Allt bröd och kakor bakas på gården. De genomför evenemang som vårmarknad och julmarknad som är välbesökta.

Med sin medvetna förbättring av Sånnagården har de en stabil utveckling som skapar många arbetstillfällen. Maria och Tomas Isberg är sanna entreprenörer som älskar sitt företag.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2024-05-24

Kontakt