Fira nationaldagen i Perslund
– en fest för alla åldrar

Bild

Den 6 juni kommer Sveriges nationaldag att firas runt om i vårt avlånga land. Åstorp är inget undantag och i år bjuder vi på ett fullspäckat och glädjefyllt program.

Firandet i Perslund pågår mellan kl. 13:00 och 16:00 den 6 juni och inleds på traditionellt vis med musik av Åstorps musikkår. Det följs av tal av Kommunstyrelsens ordförande och Bildningsförvaltningens förvaltningschef. Du kan även se fram emot en medborgarskaps-ceremoni för våra nya medborgare och utdelning av priser och stipendier till personer som gjort betydande insatser för kulturlivet i Åstorp.

Aktiviteter för alla åldrar

Under hela firandet kommer Perslundsparken att vara fylld med aktiviteter för både barn och vuxna. Besökarna kan njuta av uppträdanden av elever från Kulturskolan och delta i eller titta på en rad olika aktiviteter. Det finns bland annat möjlighet att prova på käpphästridning, kika på brandbilar, träffa hundar och bygga boktorn. För hungriga besökare finns möjlighet att köpa korv eller lättare fika.

Flera nya föreningar kommer att delta under firandet i år, vilket kommer att innebära både nya inslag och upplevelser.

– Besökare kan förvänta sig ett firande som passar både den som vill vara aktiv och den som bara vill sitta och njuta. Detta är en dag då invånarna samlas för att fira och känna stolthet över sitt samhälle och sin kultur, säger Helena Sjölander, kultur- och fritidssamordnare på Bildningsförvaltningen. Hennes kollega Kristin Wester fyller i:

– Glädje, gemenskap och stolthet – dessa ord sammanfattar på ett bra sätt vad nationaldagsfirandet i Åstorp handlar om.

Varmt välkomna till Perslund den sjätte juni!

Mer information

Firande Sveriges nationaldag i Perslund

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2024-05-30

Kontakt