Magisk kväll i Arena Åstorp
med Helsingborgs symfoniorkester

Kvällen den 30 maj förvandlades Arena Åstorp till en plats för musikalisk glädje. Med sitt framförande av Antonín Dvořáks 8:e symfoni, tog Helsingborgs symfoniorkester med publiken på en resa genom känslornas och melodins värld. I samverkan med Åstorps Riksteaterförening skapades en upplevelse som lämnade både lyssnare och medverkande uppfyllda.

Under gårdagskvällen samlades över 200 åskådare i Arena Åstorp för att uppleva en oförglömlig konsert med Helsingborgs symfoniorkester (HSO). Med dirigent Sergej Bolkhovets vid rodret ledde orkestern publiken genom en symfonisk resa, där tonerna av Dvořáks 8symfoni fyllde luften. Symfonin är en av Dvořáks mest älskade symfonier, känd för sin folkliga och engagerande romantiska stil.

Dirigenten och orkestern guidar publiken
Det som gjorde denna kväll extra speciell var det lite annorlunda upplägget.

–Publiken blev guidad av dirigenten och musikerna från Helsingborgs symfoniorkester genom verkets olika delar med musikexempel. Tanken med detta interaktiva upplägg är att lyssnaren ska få en djupare förståelse och uppskattning av musiken, säger Jonny Norrby, verksamhetschef på Bildningsförvaltningen.

Det blev visst succé
Responsen från både den besökande orkestern och publiken var mycket positiv. Även för arrangörerna var det en lyckad kväll där allt föll på plats som planerat.

–Om jag ska sammanfatta kvällens evenemang i tre ord blir det fullsatt, fantastiskt och lyckat, säger Jonny Norrby.

Han välkomnar fler arrangemang av liknande slag och avslutar med att säga att han är glad att se att evenemang av den här storleken är möjliga att genomföra i Åstorp Arena.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2024-05-31

Kontakt