Nu har hälsoäventyret landat i Åstorp

Bild

Har du fyllt 60 år och vill komma ut, röra lite på dig och knyta kontakter? Då är Senior Sport School något för dig. Kursen är perfekt för seniorer som vill träffa nya vänner, komma i gång med fysisk aktivitet eller kanske behöver lätt rehab efter sjukdom eller skada.

Senior Sport School är en kurs där social gemenskap, kunskap och glädje kombineras med rörelse. Kursen startade redan 2009 och har utvecklats i samarbete mellan Region Skåne och Skåneidrotten. I våras hölls kursen för första gången i Åstorps kommun. Den blev en omedelbar succé. Under 12 veckor deltog 20 entusiastiska 60-plussare i en mängd aktiviteter.

Engagerade och nöjda deltagare
-Det har varit helt fantastiskt. Jag fick information om Senior Sport School genom seniormässan i höstas och anmälde mitt intresse. Den roligaste aktiviteten var nog buggen, och boulen kommer jag och min man att fortsätta med, säger Birthe, en av vårens deltagare. Hon fortsätter:

– Sedan var skyttet väldigt kul också, det har jag aldrig provat på innan. Aktiviteten var på Kvidinge Skytteförening som har funnits ända sedan 1902.

Birthe får medhåll av sin nya bekantskap Bitte, som också är nöjd med vårens kurs.

–Jag har fått med mig entusiasmen att fortsätta röra på mig och jag kommer förhoppningsvis fortsätta att träffa flera av dessa härliga människor. Vi skulle absolut rekommendera Senior Sport School till andra, det är det bästa som hänt mig. Om jag får välja en favoritaktivitet så blir det nog innebandyn.

Både fysisk aktivitet och gemenskap
För att hålla ihop gruppen har aktivitetssamordnare Liselott Bergwall Rehnstrand och föreningsutvecklare Helena Sjölander haft rollen som klasslärare. Tillsammans med RF-SISU har de valt ut både aktiviteter och föreläsningar för att skapa ett innehållsrikt och varierat program som utgår från de möjligheter som finns i kommunen.

–Det är så kul att se engagemanget och nyfikenheten hos våra seniorer. Något som varit viktigt för många är chansen att få vara del av en gemenskap. Det är ju flera delar i detta, både den fysiska aktiviteten men också att få vara del av något större. Visst har det varit lite rörigt och högljutt ibland, men framför allt fantastiskt kul, säger Liselott.

Anmäl dig till höstens Senior Sport School
Höstens Senior Sport School startar den 24 september. Då får 20 nya seniorer chansen att delta i ett 9 veckor långt hälsoäventyr där det utlovas bland annat Senior Power styrketräning, tematräffar med fokus på hälsa och utbildning i hjärt- och lungräddning. Skolan är öppen för dig som är 60 plus och bosatt i Åstorps kommun. Varmt välkommen med din anmälan till Helena Sjölander, helena.sjolander@astorp.se eller telefon: 042-644 34.


Mer information hittar du på Senior Sport School i Åstorps kommun hösten 2024 - Skåne (rfsisu.se) Länk till annan webbplats.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2024-06-12

Kontakt