Information om din fastighet på ett k(l)ick

Bild

Åstorps kommun har lanserat en ny, innovativ karttjänst som förbättrar tillgången till fastighetsinformation. Den nya tjänsten gör processen för bygglov och samhällsplanering både snabbare och smidigare för allt från husägare och byggföretag till arkitekter och bygglovshandläggare.

Den nyutvecklade karttjänsten är utformad för att göra det enkelt för användare att hitta och ladda ner alla relevanta dokument kopplade till deras fastighet. Genom att klicka på en fastighet på kartan eller söka efter fastigheten i sökrutan, får användaren direkt tillgång till en zip-fil med all nödvändig information.

Ett verktyg som sparar mycket tid
Den nya karttjänsten erbjuder betydande fördelar för alla som är involverade i bygglovsprocesser. Genom att förse sökanden med dokumentation i förväg blir kommunikationen med kommunens handläggare mycket mer effektiv. Arkitekter kan enkelt samla in underlag som behövs för att utarbeta förslag vilket sparar tid och minskar behovet av direkt kontakt med kommunens medarbetare. Med den nya karttjänsten tar det bara några minuter att få tillgång till samma information som tidigare kunde ta timmar att sammanställa.

En tjänst till nytta för många
Karttjänsten är till nytta för många som bor och verkar i kommunen. Förutom kommunens fastighetsägare kommer även kommunens egna anställda som arbetar med samhällsbyggnadsfrågor, byggföretag och arkitekter att kunna dra nytta av tjänsten.

– Denna tjänst innebär ett stort steg framåt för vår kommun och är ett tydligt exempel på hur innovation kan förbättra samhällsservice säger Dylan Selway, GIS-samordnare och projektledare för den nya karttjänsten.

FAKTA
Projektet Öppna Fastighetsprodukter syftar till att ge snabb och enkel tillgång till fastighetsinformationen dygnet runt. På så sätt kan sårbarheten i de mindre kommunerna vid personalbrist minskas samtidigt som servicenivån höjs. Internt kommer tjänsten att fungera som ett verktyg inom samhällsbyggnad.

Projektet ska resultera i en välfungerande tjänst för Åstorps och Höganäs kommun. En processbeskrivning ska tas fram vilken kan användas som underlag för att ta fram ett motsvarande tjänst för fler av Familjen Helsingborgs kommuner.

I dagsläget kan tjänsten användas av invånare och kommunanställda i Åstorps kommun. Tjänsten testas också internt i Höganäs kommun.

Utforska den nya karttjänsten Länk till annan webbplats.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2024-06-13

Kontakt