Stort grattis till kommunens konststipendiater på Hyllinge skola och Björnekullaskolan

Johanna Gunnarsson tilldelades 2024 års konststipendium på Hyllinge skola.

Två konstbegåvade elever i årskurs 9 på Hyllinge skola och Björnekullaskolan tilldelades var sitt konststipendium på skolavslutningen förra veckan.

På skolavslutningen delades konststipendier ut till två elever i årskurs 9 på Hyllinge skola och Björnekullaskolan. Konststipendiet på 500 kronor ges till en konstbegåvad elev med sinne för estetik, med en förmåga att uttrycka sig i bild och form och med potential att utvecklas konstnärligt.

Vi säger stort grattis till Johanna Gunnarsson som fick konststipendiet på Hyllinge skola och Giang Nguyen som fick konststipendiet på Björnekullaskolan.

Johanna Gunnarsson fick konststipendiet på Hyllinge skola med motiveringen:

”Johanna har en förmåga utöver det vanliga när det kommer till att skapa bilder med olika tekniker, verktyg och material. Varje uppgift utvecklar hon till sin egen, hennes arbeten bär alltid ett personligt uttryck och är väl genomarbetade. Lycka till Johanna och sluta inte skapa!”

Giang Nguyen fick konststipendiet på Björnekullaskolan med motiveringen:

"Björnekullaskolan är en plats fylld av talang, men ibland dyker här upp någon som sticker ut lite extra. En som har en unik förmåga att förvandla varje penseldrag till magi och lämnar en undrande kring hur det där var möjligt.

Många kämpar livet ut för att finna sin unika röst, medan du redan har den.Du har en egen stil, omöjlig att missa, som får oss att stanna upp och beundra. Som om Midas återuppstått fast på högstadiet - allt du rör vid blir till guld. Med detta vill vi önska dig, Giang Nguyen, all lycka framöver"

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2024-06-17

Kontakt