Nya Bjärshögsskolan växer fram - Ser bara möjligheter

Bild

Tisdagen den 11 juni 2024 fick tolv ur personalen från förskola, anpassad grundskola, grundskola och fritids en exklusiv rundtur i de nybyggda lokalerna på Bjärshögsskolan i Åstorp. Skolan kommer att erbjuda en modern och välutrustad miljö för både elever och personal.

Under våren har flera grupper medarbetare i Åstorps kommun fått guidade turer i den nya Bjärshögsskolan som byggs och ska inrymma anpassad grundskola, förskola och skola från förskoleklass till årskurs sex.

Denna gång var första intrycket av lokalerna övervägande positiva och personalen ställde flera frågor till Jonas Johansson på Kvidingebyggen utifrån sina funderingar kring den nya arbetsplatsen.

Cina Dahlberg och Geta Furdui som jobbar inom förskola uttryckte glädje över att äntligen få se skolan på insidan.

- Vi har gått här regelbundet med barnen och tittat på arbetet från att de började med plattan till nu. Det känns mycket rymligare än det ser ut. Det ska bli spännande, jag ser fram emot att få jobba i de nya lokalerna, säger Cina.

- Det är jättefint och äntligen få vi veta mer. Jämfört med lokalerna vi har idag är det gigantiskt, jättestort. Barnen kommer få det jättebra här, säger Geta.

Elizabeth Ciontos, som arbetar på anpassad grundskola, betonade de nya möjligheterna för gemenskap och samarbete.

- Det är trångt i modulerna där vi har verksamheten idag. Här finns många olika utrymmen som ger eleverna möjlighet att välja var de vill vara. Jag ser bara möjligheter, säger Elizabeth.

Therese Pioge var imponerad av NO-salen och de nya utbildningsmöjligheterna.

- Det är jättehäftigt och tänk vilka möjligheter de nya lokalerna ger. Skolan byggs efter elevernas behov, inte pedagogernas, men samtidigt känns det väldigt kul att vi i personalen blir samlade. Jag har saknat det, säger Therese.

Charlotte Frigell som är pedagog för årskurs fyra till sex uppskattade de ljusa och fräscha lokalerna.

- Lärosalarna är mindre än vad vi är vana vid men om vi lär oss nyttja de stora fönsterkarmarna där man kan sitta och grupprummen som finns kopplat till alla lärosalar så kan det nog bli bra. Det var väldigt bra med temasalar som är nära varandra för de praktiskt-estetiska ämnena, tillgång till kök på flera avdelningar och vilket mysigt bibliotek. Jag ser många plus men har också lite farhågor eftersom vi kommer gå ifrån hemklassrum, säger charlotte.

Rundturen avslutades med en positiv anda där personalen såg fram emot att få börja arbeta i de nya lokalerna och skapa en inspirerande miljö för eleverna. Bjärshögsskolan ser ut att bli en plats där både barn och vuxna kan växa och trivas tillsammans.

Studiebesök i Bjärshögsskolan.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2024-07-02

Kontakt