Ungdomsboost i Åstorp – Samarbete och framtidsutsikter

Bild

Åstorps kommun brottas med hög ungdomsarbetslöshet och står inför en kritisk utmaning. Trots en minskning med två procent enligt Arbetsförmedlingens senaste mätning, har Åstorp fortfarande den högsta ungdomsarbetslösheten i Skåne. Ungdomarna i kommunen behöver en lösning, något som kan vända deras framtidsutsikter.

Linnea Engnes som arbetar på arbetsmarknadsenheten i Åstorps kommun och samarbetar med Arbetsförmedlingen pratar om ett sätt att tackla den ihållande arbetslösheten bland unga. Linnea reflekterar över de många projekt som redan finns men konstaterar att de unga saknar den erfarenhet som gör dem attraktiva på arbetsmarknaden. Det är då hon och kollegorna på arbetsmarknadsenheten får en idé: en rekryteringsträff där lokala företag möter motiverade ungdomar.

Engagera Näringslivet

Kommunen ensam kan inte lösa problemet, det krävs samarbete. Linnea och hennes team skriver ett brev till lokala företag, där de beskriver utmaningarna för ungdomarna i Åstorp och ber om deras hjälp. Två timmar efter att mailet skickats har redan fyra företag anmält sitt intresse. Hoppet börjar spira.

Ett Enormt Gensvar

Inom kort har 15 företag anmält sig till rekryteringsträffen. Ett fantastiskt gensvar som överträffar alla förväntningar. Linnea förklarar att rekryteringsträffen kommer att vara småskalig och individuell för att matcha varje ungdom med rätt företag. Förhoppningen är att många ungdomar ska finna sitt första jobb genom denna insats.

Rekryteringsträff i september

I september arrangeras en rekryteringsträff där 15 lokala arbetsgivare möter ungdomar som är ivriga att visa vad de går för. Med stöd från kommunens medarbetare på arbetsmarknadsenheten får ungdomarna hjälp med praktiska detaljer som intervjuträning, CV-granskning och coaching. För varje handslag, varje samtal, växer hoppet om en bättre framtid för Åstorps unga.

Samarbetet mellan Åstorps kommun, Arbetsförmedlingen och lokala företag visar att när en flera sluter upp, kan stora förändringar ske. Genom denna gemensamma insats skapas nya möjligheter för ungdomarna i Åstorp, och ett steg tas mot en ljusare framtid.

Ungdomsboost är inte bara ett projekt – det är samarbete, hopp och viljan att göra skillnad.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2024-07-15

Kontakt