Fler feriejobb till ungdomar i Åstorps kommun i sommar

Bild på Anna Törnkvist, arbetsmarknadscoach på Arbetsmarknadsenheten.

Anna Törnkvist, arbetsmarknadscoach på Arbetsmarknadsenheten, har varit ansvarig för att samordna uppdraget med feriejobben i år.

Åstorps kommun kan även i år erbjuda feriejobb till ungdomar. Vi har dessutom lyckats öka antalet platser från föregående år och erbjuder totalt 110 ungdomar feriejobb i år.

Om du har avslutat årskurs 9, men ännu inte börjat årskurs 3 på gymnasiet kan du sommarjobba hos oss på kommunen. I år kan Åstorps kommun erbjuda feriejobb till 110 ungdomar, vilket är fler platser än tidigare år.

–Det är väldigt roligt att vi i år kan erbjuda fler jobb än tidigare, säger Anna Törnkvist som varit ansvarig för att samordna uppdraget, och fortsätter:

–Det har gjorts möjligt genom en mycket god samverkan inom kommunens olika verksamheter. Feriejobben är en chans för ungdomarna att få en första inblick i arbetslivet och därför väldigt värdefullt för framtiden.

Feriejobben finns främst inom vaktmästeri och städ, parkskötsel, arbete inom barngrupper, fritidsverksamhet och kök.

Statliga och regionala extramedel har skjutits till för att skapa platserna. Utöver feriejobben har näringslivsavdelningen hjälpt till att tillsätta 15 platser för sommarlovsentreprenörer i insatsen UngDrive och 8 ungdomar deltar i Sportcamp.

Läs mer om feriejobb för ungdomar här på vår webbplats:

Mer information om UngDrive hittar du på vår webbsida:

Mer information om Sportcamp finns under Lovaktiviteter:


Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2022-04-20

Kontakt