Feriejobb för ungdomar

Om du har avslutat årskurs 9 i grundskolan, men ännu inte börjat årskurs 3 på gymnasiet kan du söka sommarjobb hos oss på kommunen, även kallat feriejobb. Vi har sommarjobb inom flera av kommunens verksamheter.

Ansökan till feriejobb 2024 är öppen mellan 12 februari och 8 mars.

 

Om du är folkbokförd i Åstorps kommun, har avslutat årskurs 9 men ännu inte börjat årskurs 3 på gymnasiet kan du söka sommarjobba hos oss. Om du inte har fyllt 18 år måste du ha godkännande från din vårdnadshavare.

Du får arbeta med i princip alla jobb inom kommunens verksamheter, till exempel inom kök, förskola, äldreomsorg, vaktmästeri eller park. Våra feriepraktikplatser kan komma att ändras utifrån förvaltningarnas möjligheter att ta emot feriejobbare.

Du får inte arbeta med farliga kemikalier, tunga lyft där du kan skada dig eller köra maskiner utan behörighet.

Perioder 2024

Feriejobben är förlagda till två olika perioder under 2024:

  • Period 1: vecka 26-28
  • Period 2: vecka 29-31

Varje period innebär 90 timmars arbete, vanligtvis 6 timmars arbete per dag (exklusive lunchrast).

Du som får jobb inom hemvården kommer att gå med din handledare på handledarens schema. Det kan innebära att du jobbar kvällar och helger. I dessa fall utgår en ersättning för obekväm arbetstid.

Du som blir erbjuden ett feriejobb kommer att bli kallad till en obligatorisk informationsträff den 11 juni på Kulturhuset Björnen. Är du under 18 år får du gärna ha med dig din vårdnadshavare.

Ansök om feriejobb

Lediga jobb annonseras på Offentliga jobb och här på vår hemsida. Jobben söks digitalt genom att du:

  • skapar en profil på Offentliga jobb.
  • fyller i uppgifter om vilken skola du går på och eventuella praktikplatser och jobb du haft. Detta blir tillsammans det som kallas för ett CV.
  • skriver ett personligt brev där du kort berättar om dig själv och dina intressen.

Du ansöker digitalt, vilket innebär att du skapar en profil som blir grunden i din ansökan. Uppge fullständigt namn och kontaktuppgifter, säkerställ att din e-postadress är korrekt då vi kommunicerar besked och annan information via denna. Använd inte din skolmail.

Om det är fler som söker sommarjobb än vad det finns platser, kommer lottning att ske. Du får besked om plats senast den 2 april. Du som inte fått något erbjudande om sommarjobb får ett mail om detta men blir automatiskt reserv.

Vi prioriterar sökande som inte haft feriejobb i Åstorps kommun tidigare.

Kontakt

Senast ändrad • 2024-02-12

Kontakt