Feriejobb för ungdomar

Om du har avslutat årskurs 9, men ännu inte börjat årskurs 3 på gymnasiet kan du söka sommarjobba hos oss på kommunen, även kallat feriejobb. Vi har sommarjobb inom flera av kommunens verksamheter.

Ansökan till feriejobb 2023 är öppen mellan 13 februari och 13 mars.

 

Om du är folkbokförd i Åstorps kommun, har avslutat årskurs 9 men ännu inte börjat årskurs 3 på gymnasiet kan du söka sommarjobba hos oss. Om du inte har fyllt 16 år måste du ha godkännande från din vårdnadshavare.

Du får arbeta med i princip alla jobb inom kommunens verksamheter, till exempel inom kök, förskola, äldreomsorg, vaktmästeri eller park. Våra feriepraktikplatser kan komma att ändras utifrån restriktioner. Du får inte arbeta med farliga kemikalier, tunga lyft där du kan skada dig eller köra maskiner utan behörighet.

Perioder 2023

Feriejobben är förlagda till två olika perioder under 2023:

  • Period 1: vecka 26-28
  • Period 2: vecka 29-31

Varje period innebär 90 timmars arbete, vanligtvis 6 timmars arbete per dag (exklusive lunchrast).

Ansök om feriejobb

Lediga jobb annonseras på Offentliga jobb och här på vår hemsida. Jobben söks digitalt genom att du:

  • skapar en profil på Offentliga jobb.
  • fyller i uppgifter om vilken skola du går på och eventuella praktikplatser och jobb du haft. Detta blir tillsammans det som kallas för ett CV.
  • skriver ett personligt brev där du kort berättar om dig själv och dina intressen.
  • uppger fullständigt namn och kontaktuppgifter, säkerställ att din
    e-postadress är korrekt då vi kommunicerar besked och annan information via denna mejl. Använd inte din skolmejl.

Tänk på att inte glömma att svara på kryssfrågorna. Obesvarade kryssfrågor gör att du inte är med i den fortsatta uttagningen.

Eftersom det brukar finns fler sökande än vad det finns platser, kommer alla som söker inte att få ett feriejobb. Vi prioriterar sökande som inte haft feriejobb i Åstorps kommun tidigare.

Vad händer efter ansökningstiden gått ut?

Vi kommer att lotta ut feriejobben utifrån önskad placering och period. Du får besked om plats senast den 6 april per mejl som du uppgett i din ansökan. Du som inte fått något erbjudande om feriejobb blir automatiskt reserv. Uttagning av reserver pågår fram till den 12 maj.

Vi tar inte emot några sena ansökningar efter att ansökningstiden har gått ut.

Detta får du i lön

Oavsett ålder får du 100 kronor per arbetad timme. I den timlön ingår även semesterersättningen.

När betalas lönen ut?

Efter din sista arbetsdag rapporterar din handledare in din närvaro till Arbetsmarknadsenheten som i sin tur rapporterar till HR servicecenter i Helsingborg.

Åstorps kommun använder sig av Swedbank vid löneutbetalningar. Du kan antingen tillsammans med en vårdnadshavare, om du är under 18 år, gå in på Swedbank och meddela att du kommer att få en lön från Åstorps kommun eller om du har BankId logga in på sidan nedan:

Detta måste du göra även om du redan har ett konto hos Swedbank. Gör du inte detta kommer din lön att betalas ut på en utbetalningsavi och avin kommer med posten till din brevlåda som du sedan kan lösa in på banken.

Du som arbetar under period 1 kommer att få en löneutbetalning den 7 augusti och du som arbetar under period 2 kommer att få din lön utbetald den 25 augusti.

Ansök om feriejobb här

Uppdatering 10 mars 2023:

På grund av driftstörning på offentligajobb.se ansöker ni tillsvidare om feriejobb på denna länk:

Den 29 maj klockan 17:00 kommer samtliga ungdomar som fått ett feriejobb och tackat ja till jobbet, att samlas i aulan på Ji-tegatan 1/ Arbetsmarknadsenheten för en kort genomgång av hur det är att jobba inom en kommun. Då ges det även tillfälle att få ställa frågor och fyllai/lämna in de dokument som kanske saknas för att kunna påbörja sitt feriejobb.

Du som får en placering inom förskola, fritidsverksamhet eller skola måste lämna in ett utdrag ur belastningsregistret, innan du påbörjar ditt feriejobb. Detta ansöker du om hos Polisen. Det kan göras digitalt eller skickas in med posten. De som blir erbjudna feriejobb på något av de ovannämnda arbetsplatserna kommer per automatik att få en pappersansökan hemskickat i samband med att anställningsavtalet skickas ut.

Kontakt

Senast ändrad • 2023-03-10

Kontakt