Invigning av Tingvalla – här börjar Söderåsen

Bild

Under ett års tid har Tingvalla strövområde utvecklats för att göra området ännu mer tillgängligt och attraktivt. Nu är arbetet klart och detta ska givetvis firas!

Tingvalla är ett vackert skogsområde för motion och rekreation utanför Åstorp. Det är också en perfekt ingång till Söderåsens fantastiska natur.

På Tingvalla finns nu sex uppmärkta slingor, hinderbana, utegym och fler grillplatser. Det har även tagits fram nytt informationsmaterial om platsen och en ny slinga har anlagts för personer med funktionshinder. Den stora gratisparkeringen har ramats in med gabionmur och serviceplatsen har rustats upp.

När: 18 maj kl. 17:00 - 19:00.
Var: Parkeringen Tingvalla, Vramsvägen 9, 265 32, Åstorp.

Program

  • Kommunchefen Jonas Jönsson inviger det ”nya” Tingvalla – en port till Söderåsen kl. 17:15
  • Vi bjuder på korv med bröd så långt lagret räcker. Det serveras även kaffe och kaka!
  • Tipspromenad med prisutdelning. Anordnas av föreningen IS Skanne.
  • IS Skanne visar exempel på träningsövningar i utegymmet.
  • Gå gärna en promenad på någon av de uppmärkta slingorna.
  • Barnaktivitet med Söderåsens nationalpark: Prova på fågelskådning med kikare.

Arrangör: Åstorps kommun i samarbete med Tingvalla Bygdegårdsförening, IS Skanne med flera. På plats finns bland annat Leaderprojektet Söderåsen 2.0, Leader Nordvästra Skåne med Öresund och Söderåsens nationalpark.

Om projektet

Tingvalla – en port till Söderåsen är ett gemensamt arbete som drivs av Åstorps kommun i samarbete med Söderåsen 2.0, Söderåsens Nationalpark, Tingvalla Bygdegårdsförening och andra föreningar, markägare och näringslivet. Många satsningar är redan gjorda men målsättningen är att området ska vara under ständig utveckling och bli en populär ingång till Söderåsen. 

Skylt tingvalla

Det finns sex uppmärkta slingor - från 2 kilometer till 9,6 kilometer. Det går också att vandra längs Skåneleden, ända bort till åsens andra sida.

Stöd från Leader och Europeiska Landsbygdsfonden

För att utveckla Tingvallas attraktionskraft och utvecklingspotential har kommunen fått stöd från Leader och Europeiska Landsbygdsfonden.

Logotyper EU

Läs mer om projektet här:

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2022-05-05

Kontakt