Besök butiken Återbruket i Åstorp

Bild

På lagret går personalen igenom möbler, cyklar och andra prylar innan de ställs ut i butiken. Från vänster i bild syns Teklay, Maher, Tony och Zabi.

På butiken Återbruket i Åstorp hittar du second hand-varor till hemmet. Här finns det mesta: möbler, cyklar, tavlor, köksgrejer och leksaker som är för bra för att kastas. Samtidigt som du fyndar gör du även en insats för miljön.

Butiken fylls hela tiden på med nya varor. Varje år tar Återbruket emot mellan 350-400 ton möbler, cyklar och prylar genom ett avtal med NSR. Sakerna gås igenom, lagas eller rengörs innan de ställs ut i butiken. När du handlar på Återbruket bidrar du därför till att varor återanvänds och inte kastas bort i onödan.

Butiken Återbruket är en arbetsträningsplats, där både deltagare från LSS har sin arbetsplats och där personer som får ekonomiskt bistånd har sin arbetsträning på väg mot arbete eller studier. Linnéa Engnes är enhetschef på arbetsmarknadsenheten i Åstorps kommun.

— Det bästa med den här arbetsplatsen är att det finns en stor gemenskap. Här jobbar en härlig blandning av människor med flera olika kompetenser. De som jobbar här har möjlighet att få utlopp för sin kreativitet genom att testa på allt från att snickra, måla till att sy, säger Linnéa Engnes, enhetschef på arbetsmarknadsenheten i Åstorps kommun.

Personal Återbruket

Tidigare kallades butiken för Activa Återvinning. Bakom stängslet finns utemöbler, utomhusleksaker och cyklar.

Återbruket
Leksakshylla

Leksaker till försäljning.

Öppettider

Måndag-torsdag: 11.00-15.00.
Stängt: Sista torsdagen i månaden.

Besöksadress

Bangatan 11 i Åstorp.

Följ Återbruket på Instagram: @aterbruket_astorp

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2022-06-30

Relaterade länkar

Kontakt