Hon blir ny vd för Björnekulla Fastighets AB

Frida Wallin blir ny VD för BFAB

Frida Wallin blir ny VD för Björnekulla Fastighets AB.

Åstorps kommuns fastighetsbolag Björnekulla Fastighets AB (BFAB) rekryterar Frida Wallin som ny vd. Frida kommer närmast från Höörs Fastighets AB där hon arbetat som projektchef. Hon tillträder som vd den 1 april 2023.

BFAB:s nuvarande vd Mikael Fors planerar att gå i pension till våren. Nu är rekryteringen av hans efterträdare klar - Frida Wallin blir ny vd för BFAB.

– Det känns väldigt spännande och kul, och jag tackar ödmjukast för förtroendet jag fått av styrelse, medarbetare och kommun för att få leda BFAB. Jag ser jättemycket fram emot möjligheten och utmaningen det innebär, säger Frida Wallin och fortsätter:

– Självklart är det en stor roll att axla efter en vd som suttit länge och framgångsrikt på sin plats men jag hoppas och tror att jag kan möta det förtroende jag fått väl. Mina tidigare chefsroller inom bygg- och fastighetssektorn har gett mig en bred kunskap om de utmaningar och möjligheter som finns i branschen samtidigt som jag fått en bred översyn över hela Skåne och människorna här, säger Frida.

Frida är utbildad civilingenjör vid Lunds universitet (LTH) och kommer närmast från ett arbete som projektchef på Höörs Fastighets AB. Hon har tidigare bakgrund som bland annat projektchef för NCC och byggchef för Regionfastigheter, en av Skånes största byggherrar.

Ser stora möjligheter i Åstorps kommun

En av anledningarna till att Frida valde att söka tjänsten som vd för BFAB är alla möjligheter hon ser med Åstorp som kommun.

– Åstorp är en av de kommuner som jag verkligen tror på som framtidens boende och arbetsplats. Vi har alla varit i en tid som gjort oss mer benägna att uppskatta ”livet hemma” där naturen, tryggheten, digitaliteten och kollektivtrafiken till jobbet är viktiga delar, och där känns Åstorp helt rätt. Kommunens vision säger en god livskvalitet, hållbar framtid och möjlighet att växa och jag kan inte sammanfatta det bättre, säger Frida och fortsätter:

– Åstorp är en expansiv kommun som vågat satsa på utbyggnad och erkänna sitt guldläge nära en storstad, kontinenten, naturen och E4:an. Jag ser massor av möjligheter i Åstorps kommun!

Det är många saker Frida ser fram emot i sitt nya uppdrag. Att BFAB liksom alla andra fastighetsbolag står inför utmaningar kommande år med en stundande lågkonjunktur är något Frida också reflekterat en del över.

– Jag ser fram emot att få axla hela ”paraplyet” som ett fastighetsbolag innebär, det vill säga både förvaltning, drift och bygg och få möjlighet att leda hur dessa delar kan och ska komplettera varandra för att bli ett fastighetsbolag som fungerar bäst, säger hon och fortsätter:

– Jag har mycket respekt för vad ett högt ränteläge, elbrist samt inflation innebär för varje människa i Åstorp och jag inser att även vi på BFAB kommer behöva kämpa med dessa saker. Jag är dock tacksamt fostrad i en byggbransch där man tidigt fick lära av rutinerade platschefer att hög- & lågkonjunktur är en del av livet, så nu tänker jag mest på vad jag som ny vd kan göra för att organisationen och kunderna ska kunna behålla optimismen när det är som tuffast. Hur tar vi oss ut på andra sidan utan att tappa drivet och glädjen? Hur vi kan skapa ett eget ljus i tunneln när elen sviker, så att säga.

– Tillsammans med ett fantastiskt ”lag” av medarbetare, med massor av varierande kompetens så är jag säker på att vi kommer bli oslagbara, avslutar Frida.

Lennart Fredriksson (S), ordförande i bolagsstyrelsen, har varit aktiv i rekryteringsprocessen av den nya vd:n.

– Styrelsen med personal hälsar Frida hjärtligt välkommen som ny vd i BFAB, säger Lennart.

Den 1 april 2023 tillträder Frida Wallin som vd för BFAB.

Om BFAB

Björnekulla Fastighets AB (BFAB) ägs av Åstorps kommun. Bolaget skall förvärva, sälja, äga, bygga, förvalta och upplåta fastigheter med olika slags lokaler och kollektiva anordningar. Ändamålet med bolagets verksamhet är att främja kommunens försörjning med lokaler för kommunens verksamhet. AB Kvidingebyggen är ett helägt dotterbolag till BFAB. AB Kvidingebyggen har ett varierat utbud av hyresbostäder i både flerfamiljshus och på markplan. Läs mer om våra kommunala bolag på astorp.se:

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2022-12-22

Kontakt