Ekens förskola i Kvidinge har öppnat upp dörrarna och skolar nu in de första barnen

Lekplats i förgrunden och modulförskolan i bakgrunden

I dag öppnade den nya modulförskolan i Kvidinge upp för barn och vårdnadshavare för första gången.

I dag var första dagen som barn med deras vårdnadshavare fick komma och spana in den nya modulförskola som byggts i Kvidinge. Ekens förskola har plats för 40 barn och är placerad intill Prästamarken. Förskolan har byggts upp i avvaktan på en permanent förskola för att hantera den stora efterfrågan på förskoleplatser i Kvidinge.

Efterfrågan av förskoleplatser i Åstorps kommun är stor. I Hyllinge byggs en ny förskola som beräknas stå klar hösten 2023. I Kvidinge har en modulförskola med plats för 40 barn byggts på Prästamarken som ska användas fram till att en ny permanent förskola finns på plats vilket beräknas vara om 5 år. Den permanenta förskolan, en så kallad konceptförskola ska byggas alldeles intill där den nya modulskolan nu ligger. Den konceptförskola som ska byggas i Kvidinge har vi skrivit om tidigare, mer information finns på länken nedan:

Fram till att den är på plats finns alltså numera en modulförskola för att bättre kunna möta upp behovet av förskoleplatser. Ekens förskola i Kvidinge har två barngrupper och två avdelningar – ”Fläder” och ”Slån”. På Ekens förskola kommer en barnskötare och tre förskollärare att ta hand om två barngrupper i åldrarna 1-5. Under vecka 11 skolas totalt 13 barn in på nya förskolan.

Ekens förskola inomhusmiljö
Lekparken och modulförskolan

Klockan 09.00 öppnades dörrarna för nyfikna barn och föräldrar och för barnen satte leken igång direkt. Förskolans många fönster bidrar till ett fantastiskt ljusinsläpp vilket skapar en inbjudande och trevlig inomhusmiljö. Utanför förskolan finns en stor utegård med sittbänkar och en lekplats med bland annat gungor, rutschkana och klätterställningar för både de mindre och lite större barnen. Så fort vädret och temperaturen tillåter ska det även läggas konstgräs utanför förskolan. Detta i kombination med närheten till skogen skapar fantastiska möjligheter för utomhusaktiviteter för barnen.

Närbild lekplats Ekens förskola

Här bakom lekplatsen ska det inom kort läggas konstgräs.

 Tvåårige Kemal var på plats med sin mamma och lekte med alltifrån klossar till leksakståg.

Tvåårige Kemalj var i full gång med att leka med förskolans nya spännande leksaker.

Tvååriga Kemal var i full gång med att leka med förskolans nya spännande leksaker.

kemalj och barnskötare leker

Kemal leker med tåg tillsammans med en av förskollärarna på Ekens förskola.

Leksaker på ekens förskola

Leksaker i trä och ljusa färger var ett genomgående tema på Ekens förskola.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2023-03-15

Kontakt