Tack till er som kom till räddningstjänstens informationsträff den 27 mars

Bild

Onsdagen den 27 mars, hölls en informationsträff för kommuninvånare gällande den nya organisationen för räddningstjänsten Söderåsen i Åstorp. Ungefär 40 personer kom till mötet i Arena Åstorp och fick möjlighet att ställa frågor och få information om hur organisationen kommer vara uppbyggd från och med den 1 april.

– Vår uppfattning är att de som kom kände att de fick en tydlig förklaring på varför och hur vi omorganiserat räddningstjänsten och jag upplever att de som var där kände att det är tryggt och att de var nöjda efter mötet. Vi tar med oss av kritiken att vi skulle informerat invånarna och kanske haft ett möte innan beslutet men denna gång blev situationen så brådskande att vi prioriterade att informera de politiska partierna och la ut informationen på kommunens hemsida för att snabbt planera för en mer stabil organisation, säger Kent Naterman, räddningschef.

Måndagen den 1 april går den nya organisationen igång och då är bedömningen att vi har vi en mer stabil organisation inom räddningstjänsten Söderåsen med rutinerade brandmän som utbildats ytterligare inom det nya arbetssättet och inriktningen i den nya organisationen.

Läs mer om omorganisationen för räddningstjänsten söderåsen här.

Läs mer om bakgrunden till omorganisationen här.

Prenumerera på nyheter från astorp.se

Hantera prenumeration
Senast ändrad • 2024-03-28

Kontakt