Bibliotek

I Åstorps kommun finns fyra bibliotek med stort utbud av böcker, tidningar, tidskrifter, ljudböcker och mycket mer.

Bibliotekssystemet ur funktion på grund av hackerattack

Sedan 23 juni har det inte gått att använda bibliotekets digitala bibliotekstjänster. Det har inte gått att logga in, göra sökningar eller reservera medier. Det beror på att Axiell som är leverantör av vårt bibliotekssystem utsatts för en hackerattack, en så kallad ransomware-attack. Omedelbara säkerhetsåtgärder vidtogs och systemet stängdes ner.

Inga tecken på läckta personuppgifter

Vi vill först och främst beklaga att våra digitala tjänster varit otillgängliga under denna tid. Vi vill också understryka att våra besökares säkerhet är vår högsta prioritet. Axiells undersökningar visar inga som helst spår på att våra besökares personuppgifter eller andra uppgifter skulle ha läckt ut i attacken. Det finns dock en viss risk för att uppgifter har läckt ut och röjts till obehöriga, vilket innebär att systemets uppgifter om dig och dina lån kan bli kända för andra. Uppgifter avseende personer med skyddade personuppgifter har inte funnits i systemet.

Biblioteket tillsammans med Axiell kommer att fortsätta undersöka effekterna av attacken, se till så att du kan använda våra digitala bibliotekstjänster utan problem och göra allt vad vi kan för att något liknande inte ska ske igen.

Vi håller dig uppdaterad bibliotekets webbplats.

Kontakt

Har du undringar är du välkommen att ta kontakt med oss enligt adresserna nedan.

Kontaktuppgifter biblioteken i Åstorps kommun:

biblioteket@astorp.se

tel: 042-64220

Dataskyddsombud för Familjen Helsingborg:

Åstorp: JP Infonet, dso.astorp@jpinfonet.se

Kontaktuppgifter Familjen Helsingborgs bibliotek:

kontakt@bibliotekfh.se

Generella frågor kring dataskydd i Helsingborg:

dataskyddsombud@helsingborg.se

Biblioteken är öppna med begränsningar

Biblioteken i Åstorps kommun är öppna för besökare, men med vissa begränsningar och fortsatta restriktioner. Vi uppmanar dig som besökare att göra korta besök för att minska trängsel och inte använda biblioteket som mötesplats.

Öppettiderna på biblioteken har ändrats tillfälligt för att bromsa smittspridningen av covid-19.

Take-away lån på biblioteket

Du kan ringa huvudbiblioteket i Åstorp på telefon 042-642 20 eller kontakta ditt områdesbibliotek och berätta vilka böcker och andra medier som du önskar låna. När vi samlat ihop dina önskemål ringer vi upp dig och kommer överens om när det passar för dig att hämta dina lån. Vi möter dig utanför biblioteket så att du slipper gå in. Du kan såklart få samma service när du vill hämta dina reserverade böcker.

Öppettider på biblioteken

Du hittar öppettider till våra fyra bibliotek på Familjen Helsingborgs biblioteks hemsida.

Bibliotekskatalog

Biblioteken i Åstorps kommun ingår i Bibliotek Familjen Helsingborg. Elva kommuner har gemensam bibliotekskatalog, hemsida och lånekort. På den gemensamma hemsidan hittar du aktuell information om såväl biblioteken i Åstorp som de övriga tio kommunbiblioteken i samarbetet.

Bor du i någon av kommunerna som ingår i Familjen Helsingborg kan du låna, hämta och lämna tillbaka på det bibliotek som passar dig bäst. Du kan också enkelt reservera böcker och andra medier på hemsidan.

Kontakt

Senast ändrad • 2021-07-02