Coronaviruset - information till invånare och företagare

Här hittar du samlad information från Åstorps kommun gällande coronaviruset covid-19. Vi följer aktuella rekommentationer från Folkhälsomyndigheten och andra ansvariga myndigheter. Informationen uppdateras löpande.

On the Public Health Agency of Sweden you can find information about covid-19 in other languages Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Detta gäller just nu

Rekommendationer som är kvar efter den 9 februari:

  • Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk med symtom som kan vara covid-19.
  • Ovaccinerade vuxna personer bör undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida:

Vaccination är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk eller dö i covid-19. Vaccination hjälper också till att minska smittspridningen. Därför är det viktigt att så många som möjligt väljer att vaccineras.

Region Skåne ansvarar för vaccination mot covid-19 i Skåne. Det är gratis att vaccineras mot covid-19.

Vill du testa dig eller boka tid för vaccination?

Bokning görs enklast via 1177.se. Det går att boka sig var man vill där det finns en ledig tid: på vaccinationsmottagning på sjukhus eller valfri vårdcentral.

Åstorps kommun har som ambition att hjälpa och bistå det lokala näringslivet i rådande situation. Vi försöker att underlätta i den mån vi kan och har fortsatt en generös hållning till och för näringslivet.

För att skydda de äldre och andra som tillhör riskgrupperna och minska smittspridningen har socialförvaltningen gjort vissa förändringar i sina verksamheter.

Just nu lever många av oss i situationer som kanske skiljer sig från vår vanliga vardag. Det kan vara påfrestande både psykisk, fysiskt och socialt. De som dessutom lever i ansträngda eller dysfunktionella relationer kan under sådana omständigheter bli extra utsatta.

Risken för att nya varianter av covid-19 förs in i Sverige är fortsatt stor. Därför har Folkhälsomyndigheten utfärdat rekommendationer till personer som reser in i landet. Mer information om vad som gäller hittar du på Folkhälsomyndighetens webbplats:

Det är många som känner oro över det nya coronaviruset. Här har vi samlat några telefonnummer som du kan ringa om du har frågor och funderingar kring coronaviruset eller om du är orolig för dig själv eller någon i din närhet.

Åstorps municipality pays close attention to any updates advice given by the Public Health Agency of Sweden. The Public Health Agency of Sweden is continuously updating information on the new coronavirus in different languages.

The best way to protect yourself and others from infection is to avoid close contact with people who are ill.

Senast ändrad • 2022-12-29

Kontakt