Arbetsmarknad

Här kan du läsa om verksamheter som är inriktade på att erbjuda arbetsträning, arbetsprövning och jobbcoachning.

Arbetsmarknadsenheten bedriver olika verksamheter som är inriktade på att erbjuda arbetsträning, arbetsprövning och jobbcoachning i syfte att kompetensutveckla personer som står till arbetsmarknadens förfogande samt för personer som är i behov av rehabilitering. Verksamheten arbetar på uppdrag av socialförvaltningen och vuxenutbildningen i Åstorps kommun, FINSAM och Arbetsförmedlingen. Här erbjuder vi en meningsfull sysselsättning och hjälper till att slussa individen vidare till den reguljära arbetsmarknaden eller utbildning.

Öka takten utreder och coachar deltagare och arbetsmarknadsanställda ut mot utbildnig eller den reguljära arbetsmarknaden. Detta sker i ett nära samarbete med Arbetsförmedlningen, näringslivet, socialförvaltningen, vuxenutbildningen och andra verksamheter i Åstorps kommun. Syftet är att erbjuda lämpligt stöd med individuella lösningar för korta vägen till självförsörjning.

Öka takten samordnar feriejobben där Åstorps kommun erbjuder sommarjobb till ungdomar. Vi driver även flera olika projekt och punktinsatser som ska stödja deltagare vidare till den öppna arbetsmarknaden utifrån individens egna önskemål och förutsättningar.

En kvinna köper frallor i ett café.

AME köket är en arbetsträningsplats och drivs främst av deltagare och arbetsmarknadsanställda. Här finns en utbildad kock som handleder med värdefull kunskap om vad yrket innebär. Köket ansvarar över tillagning och försäljning av frukost, fika och lunch till deltagare och kommunanställda. De serverar också drygt 90 elever från IM med matleveranser från centralköket i Åstorps kommun.

Flera personer står i kö till kassan i en butik.

Avdelning butiken är en second hand-butik med möjlighet till arbetsträning inom ramen för arbetsmarknad där samtliga prylar från Återbrukets varumottagning säljs. Här ingår arbetsmoment som prismärkning, fronta produkter, marknadsföring, kassaarbete, lokalvård, service och kundkontakt.

På Återbrukets avdelning transport ger möjlighet till arbetsträning inom ramen för arbetsmarknad. Transport har via ett samarbetsavtal med NSR, till uppdrag att hämta gods på återvinningscentralerna för återbruk. Här arbetar man främst med upphämtning och leverans av prylar samt utdelning av internpost inom Åstorps kommun.

Kontakt

Senast ändrad • 2023-08-09

Kontakt