Skollovsjobb för ungdomar

Går du i årskurs 7, 8 eller 9 och bor i Åstorps kommun kan du skollovsjobba i kommunen.

Om du är folkbokförd i Åstorps kommun och går i årskurs 7, 8 eller 9 kan du jobba hos oss. Du får utföra enklare arbetsutgifter som att rensa rabatter eller plocka skräp i ditt bostadsområde eller närområde.

Skollovsjobben har vi under sportlovet, sommarlovet och höstlovet. Arbetstiderna är förlagda mellan klockan 09:00-12:00 helgfri vardag under en vecka. Din lön betalas ut som ett presentkort på Väla som du kan nyttja efter avslutad vecka.

Ungdomar som tidigare arbetat på skolloven får även chans att komma tillbaka som ledare för att handleda yngre ungdomar som gör sitt första skollovsjobb.

Du söker plats genom att skicka ett mail till mobila teamet: mobilateamet@astorp.se

I mailet vill vi att du skriver följande:

  • Namn och ålder.
  • Var du bor (adress och bostadsområde).
  • Vilken skola och klass du går i.
  • Ditt telefonnummer.
  • Dina föräldrars namn och telefonnummer.
  • Vilket lov och period du avser att jobba.

Alla som erbjuds en plats kommer få mer information via brev. För att tacka ja till platsen behöver målsman skriva under ett intyg som måste vara oss tillhanda senast en månad innan arbetsveckan börjar. Ungdomen och målsman behöver även skriva på ett kontrakt gällande uppsatta regler för Skollovsjobb. Om inte detta görs tappar ungdomen sin plats och platsen går då till annan sökande.

Då det finns begränsade antal platser, kommer de som inte ges möjlighet till jobb informeras via mail. Om man väljer att tacka nej till erbjuden plats är det av stor vikt att man meddelar detta så platsen kan tillsättas av annan sökande.

Du behöver ha kläder efter väder, gärna oömma kläder som du kan arbeta i. Ungdomarna kommer få låna reflexvästar av oss som ska lämnas tillbaka efter avslutad arbetsperiod.

Sportlovet

Ansökningarna öppnar den 1 januari och stänger den 31 januari. Besked om tilldelning sker till den mejl som ungdomen angivit vid ansökan.

Sommarlovet

Ansökningarna öppnar den 1 maj och stänger den 31 maj. Besked om tilldelning av platser sker under första veckan i juni månad till den mejl som ungdomen angivit vid ansökan.

Sommarlovet kommer bedrivas under tre veckor, men det går endast att söka till en vecka. I ansökan behöver det framgå vilken vecka ungdomen avser att arbeta. De veckor som kommer finnas tillgängliga är vecka , 25, 26 och 27. Om söktrycket blir högt en specifik vecka, kommer vi fördela platserna så samtliga veckor blir fyllda.

Höstlovet

Ansökningarna öppnar den 15 augusti och stänger den 15 september. Besked om tilldelning av platser sker under oktober månad till den mail som ungdomen angivit vid ansökan.

Lönen för en veckas arbete är 600 kronor och betalas ut i anslutning till avslutad arbetsvecka. När du arbetat färdigt så kommer du få ett presentkort från Väla som är laddat med din intjänade lön.

Om du är sjuk eller frånvarande betalas ingen lön ut för den period som du varit frånvarande.

Ledarnas löner (de över 18 år) är baserade på ålder och Kommunals riktlinjer.

Ungdomarna som arbetar under Skollovsjobb omfattas av Åstorps kommuns kollektivavtalade försäkringar som gäller när ungdomen tar sig till och från Skollovsjobbet samt när hen deltar i arbete.

För mer information om våra försäkringar, kontakta AFA Försäkring:

Information om gällande försäkringar - afa.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Säkerhet

Ledarna kommer att utbildas inom hjärt och lungräddning (HLR).

Alla ungdomar som är delaktiga i Skollovsjobb ska arbeta under en bra och utvecklande arbetsmiljö. Samtliga arbetsmoment som utförs uppfyller de krav som finns i arbetsmiljölagen.

Via Skollovsjobb får du en chans att tjäna pengar samtidigt som du får in en fot i arbetsmarknaden. På detta sätt får du större kunskap om arbetsmarknaden och får arbetserfarenhet att ha med i ditt CV. Du får även visa prov på att ta ansvar bland annat genom att passa tider, lyssna på ledarna och upprätthålla rutiner.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar? Kontakta mobilateamet@astorp.se .

Senast ändrad • 2024-04-11

Kontakt