Konsthallen

Konsthallen visar årligen ett varierat program med utställningar av nationella och lokala samtidskonstnärer med vitt skilda uttryck och tekniker. Konsthallen arbetar även med att nå ut med konst till barn och unga samt äldre i kommunen genom olika aktiviteter. Åstorps konsthall ligger i Åstorps bibliotek, centralt i Åstorp.

Guidade konstvisningar

Vi erbjuder guidade konstvisningar av pågående utställningar.

Gruppbesök i konsthallen

Skolklasser är välkomna att besöka konsthallen tillsammans med ansvariga lärare. Grupper från förskola, skola, SFI, äldreboenden och liknande är välkomna att boka en kostnadsfri guidad visning av aktuell utställning.

Kontakta konstverksamheten på konstkultur@astorp.se för mer information.

Utställningar

Konsthallen

Konsthallen är stängd under sommaren för renovering!

Konsthallen är stängd 19 juni - 30 augusti för renovering.

Vi öppnar igen på lördag den 31/8 med vernissagen av Maria Westmars utställning "Havets hud".

Mer information om Maria Westmars utställning kommer snart!

Arena Åstorp

Utställningar på Arena Åstorp håller stängt för sommaren.

Vi återkommer med information om när utställningarna på arenan öppnar igen.

 

Är du från Åstorps kommun och intresserad av att ställa Åstorp? Läs mer om hur du ansöker om utställning på vår hemsida.

Lokala projekt

Konstkollo med Jennifer Sameland

KONSTKOLLOT ÄR FULLBOKAT!

Lär dig att arbeta med olje- och torrpastellskritor på kartong, och bli grym på att göra stora bilder, tillsammans med konstnären Jennifer Sameland!

Plats: På konsthallen, på Åstorps bibliotek (Storgatan 28 i Åstorp)

Tid: Måndag den 17 juni kl. 13–15
Tisdag den 18 juni kl. 13–16
På tisdagen kl. 15–16, avslutar vi kollot med vernissage. Alla är varmt välkomna att besöka!

Ålder: För dig som är 8-13 år

Konstkollot är gratis men förbokning gäller, först till kvarn!

Anmäl dig eller ditt barn på: konstkultur@astorp.se

Bra att veta: Ha på dig kläder som det är okej att få lite färg på. Kollot varar i två dagar och avslutas med en vernissage där vi visar deltagarnas alster, alla är varmt välkomna att besöka! Under kollot bjuder konsthallen på frukt. Under vernissagen bjuder vi på saft och sött.

Om konstnären: Jennifer Sameland (f. 1987) är född i Södertälje, men numera bosatt i Malmö. Hon är utbildad på Konstfack (BFA) i Stockholm. Sameland arbetar med teckning och måleri. Hon utgår ifrån traditionella grepp inom konsthistorien såsom porträttet, stilleben och monumentet, som blandas ihop i färgstarka berättelser om livet. Sameland har bland annat visat sin konst på: CG Gallery i Malmö, Konstmässan Affordable Art Fair Konstkompaniet i Stockholm, Gallerian Art Around i Stockholm, Crum Heaven i Stockholm, Bonniers Konsthall i Stockholm, Konstnärshuset i Stockholm och på Malmö Konsthall i Malmö med flera.

Konsthallen flyttar ut!

Genom konstverksamhetens och Arena Åstorps gemensamma satsning Konsthallen flyttar ut! ges nu möjligheten för Åstorps kommuns alla lokala kreatörer att ställa ut sina alster på Arena Åstorp.

Öppettider

Konsthallen är öppen under bibliotekets bemannade öppettider, som du hittar på bibliotekets hemsida. Konsthallen är inte öppen under bibliotekets meröppettider.

Senast ändrad • 2024-06-13

Kontakt