Konsthallen

Åstorps konsthall ligger i Åstorps bibliotek, centralt i Åstorp.
Konsthallen ska öka intresset för och kunskapen om konst och konstnärliga uttryck.

Varje år visar vi ett mindre antal utställningar med både lokala och andra konstnärer. Konsthallen arbetar även med att nå ut med konst till barn och unga samt äldre i kommunen genom olika aktiviteter.

Genom en långsiktig och processinriktad verksamhet ska konsthallen etableras som en given mötesplats i det lokala samhället, och en självklar destination för både den lokala, regionala och nationella konstpubliken.

Gruppbesök i konsthallen

Skolklasser är välkomna att besöka konsthallen tillsammans med ansvariga lärare. Grupper från förskola, skola, SFI, äldreboenden och liknande är välkomna att boka en kostnadsfri guidad visning av aktuell utställning.

OBS!
På grund av COVID-19 hålls ingen vernissage för sommarens utställning. Du är välkommen att besöka utställningen under bibliotekets ordinarie öppettider, som du hittar på bibliotekfh.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tänk på att hålla avstånd till övriga besökare när du besöker konsthallen och Åstorps bibliotek.

Genom inre och yttre LANDSKAP

27 maj - 14 augusti

I Åstorps konsthalls samlingsutställning utforskas temat LANDSKAP med verk ur Åstorps kommuns konstsamling.

Runt omkring oss finns naturlandskap, urbana landskap och mentala landskap. Landskapet som romantisk idé, historisk kategori eller mytisk föreställning, har varit centrala teman konsthistorien igenom. Landskapet har även använts för att undersöka förhållandet mellan människa och natur, och människans förmåga att förändra naturen. Ibland har det varit frågan om att skildra utsnitt ur den verkliga naturen, men oftare har landskapet speglat sin tids drömmar och idéer.

I samlingsutställningen Genom inre och yttre landskap önskar Åstorps konsthall undersöka förhållandet mellan just det inre och yttre landskapet.
Konstnärerna som visas i utställningen gestaltar olika typer av landskap, som rör sig från de nära nordiska omgivningarna till mer fjärran områden. På gränsen mellan det romantiska, mystiska, iscensatta och konceptuella utforskar konstnärerna olika berättelser och universum. De ställer frågor kring vår förståelse av landskapet och vår samexistens med naturen – eller brist på densamma.

Utställningen visar verk av:

Bodill Beckman
Carsten Nash
Anders Österlin
Maria Lancing
Svenolov Ehrén.
Tomas Anagrius
Olle Svanlund
Bernt Frankie
Sven Ljungberg
Anna Fransisca Nilsson
Eva Rex
Gert Aspelin
Vera Nilsson
Yoshio Nakajima
Pilar Gonzalez
Thage Nordholm
Josef Schibli
Berit Fradera
Stefan MÅS Persson
Eva Nilsson
Jörgen Zetterqvist
Peter Wallström
Harro Koskinen
Anette Nilsson

I samband med den pågående utställningen erbjuder konsthallen den digitala workshopen Kökslandskap av konstnären Nina Jensen, samt en gratis materialpåse för avhämtning.

Ta en titt i kylen och skafferiet efter frukt, grönsaker, kryddor, drickor och såser med intressanta färger. Konstnären Nina Jensen visar hur du kan måla fantastiska landskap med köksingredienser.
Workshopen är en del av sommarens utställning Genom inre och yttre landskap som visas i konsthallen på Åstorps bibliotek.

Plocka fram papper, en kökssvamp eller pensel, eller hämta en gratis materialpåse på ditt närmsta bibliotek (Åstorp, Hyllinge, Nyvång eller Kvidinge). Den digitala workshopen kommer du att hitta här från den 2 juni.

Det finns ett begränsat antal materialpåsar att hämta från 2/6-14/8 - eller så långt lagret räcker.

Konsthallens öppettider

Konsthallen är öppen under bibliotekets ordinarie öppettider.
Måndag - torsdag 10:00 - 19:00
Fredag 10:00 - 17:00
Lördag 10:00 - 13:00
Söndag stängt.

Öppettider under helger, lov med mera hittar du på bibliotekets hemsida.

Konsthallen är inte öppen under bibliotekets meröppettider.

Senast ändrad • 2020-06-02