Bygga nytt, ändra och riva

Du som ska bygga nytt, bygga om eller bygga till kan behöva bygglov. Här får du information om vad som gäller.

Byggkontoret har ingen telefontid den 13, 14 och 15 mars på grund av kompetensutveckling. Ni kan kontakta byggkontoret via mejl under dessa dagar eller via telefon igen den 18 mars under telefontid. Kontaktuppgifter finner ni enligt uppgift längst ner på sidan.

Bygg- och miljönämnden ansvarar för de tillstånd som behövs i samband med ändringar i boendemiljön för fastigheter i Åstorps kommun.

Om det du ska bygga inte kräver bygglov, kan du ändå behöva göra en anmälan. Tveka inte att kontakta byggkontoret om du är osäker eller inte hittar det du söker.

Automatiserad bygglovsprocess från hösten 2022

Sedan våren 2021 har Åstorps kommun arbetat med att införa ett nytt system som ska digitalisera hela bygglovsprocessen, från början till slut, med invånarnas perspektiv i fokus. Nu har den nya tjänsten lanserats som inkluderar både e-tjänster, nytt verksamhetssystem och en robot som automatiserar vissa delar i handläggningsprocessen.

Läs mer i nyheten nedan:

Kontakt

 • Byggkontoret

  042 - 640 00

  bygg@astorp.se

  Postadress

  Storgatan 7, 265 80 Åstorp

  Telefontid till handläggare vardagar klockan 10-12. eller mejla byggkontoret på adress ovan. Övrig tid kan du få hjälp av kundtjänst med enklare frågor måndag-onsdag 8-16, torsdag 8-17 och fredag 8-15.

Senast ändrad • 2024-03-13

Kontakt