Mat i förskola och skola

Här hittar du matsedlar för förskolan, skolan och även en vegetarisk matsedel för förskola och skola.

Maten i förskola och skola kommer i huvudsak från vårt centralkök där vi tillagar måltidens komponenter, så som kött och sås, soppa, gratänger, lasange och grytor.

Kostenhetens mål är att erbjuda bra mat som främjar god hälsa, att utveckla måltidsverksamheten och sätta matgästernas bästa i centrum. Vi tillagar varm huvudkomponent till näringsriktiga måltider i förskolor, skolor och äldreomsorg. Vi följer livsmedelsverkets riktlinjer vid planering av måltider. Så mycket som möjligt lagas från grunden med bra råvaror och med fokus på hälsa, klimat och hållbarhet.

Tillbehör som potatis, ris, pasta sallad, bröd och dryck bereds i skolans mottagningskök som ligger under respektive rektors ansvar. Det är även skolans rektor som ansvarar för eventuell frukost och mellanmål.

Nötförbud

Nötförbud råder under alla tider och dagar i bildningsförvaltningens lokaler i Åstorps kommun. Nötförbudet innefattar nötter, jordnötter, madel och sesamfrön.

Specialkost

Du kan ansöka om specialkost via vår e-tjänst för specialkost och övriga allergier. Specialkost erbjuds utifrån medicinska eller etiska/religiösa skäl.

Få matsedeln i mobilen

Genom vår webbapplikation Mashie kan du enkelt se direkt i mobilen vilket mat som serveras på våra skolor.

Gör så här för att ladda ner webbapplikationen:

  1. Gå in på sidan mpi.mashie.se/app Länk till annan webbplats.
  2. Sök "Åstorp".
  3. Spara den meny du vill ha som favorit i appen.
  4. Spara appen som bokmärke eller genomväg på hemskärmen..

Skolmjölksstöd

Våra skolor deltar i EU:s skolprogram med ekonomiskt bidrag till skolmjölk. Syftet med detta EU-stöd är att ge fler elever möjlighet att dricka mjölk i skolan. Läs mer om skolmjölksstöd på jordbruksverket.se


Kontakt

Senast ändrad • 2023-09-19

Kontakt