SES - digital hjälp för skilsmässofamiljer

SES, Samarbete efter skilsmässan, är ett digitalt interaktivt verktyg som ska hjälpa föräldrar och barn att hantera den livskris som skilsmässa eller seperation ofta innebär. Du kan använda SES inför, under och efter en seperation.

SES är ett stöd för föräldrar för att göra tillvaron så bra som möjligt för barn och föräldrar i samband med skilsmässa och separation.

SES är uppdelad i 18 olika delar/moduler. Grundmodulen på drygt 30 minuter kan kompletteras med en rad andra avsnitt som är anpassade efter olika situationer som kan uppstå vid en separation. Det finns till exempel verktyg för självreflektion, verktyg där du får kunskap och exempel på reaktioner hos barn och föräldrar vid separationer och verktyg att själv fundera över vilka val du gör i samband med en separation. Och kunskap om hur du som förälder berättar för dina barn om valen du gör.

Du kan använda SES helt anonymt närhelst på dygnet du önskar och du kan logga in hur många gånger du vill. Du får tillgång till SES direkt, utan väntetid.

Så använder du tjänsten SES

Om du vill få tillgång till SES så behöver du vara folkbokförd i kommunerna Helsingborg, Båstad, Klippan, Svalöv, Åstorp eller Örkelljunga. Du får användarnamn och lösenord genom att mejla, ringa eller chatta med Helsingborg kontaktcenter.

Inga personuppgifter sparas. När du har fått inloggningsuppgifter kan du logga in på de första sju modulerna. Vi hoppas och tror att du kommer att få mycket nytta av SES.

Senast ändrad • 2022-10-24

Kontakt