Rågenskolan

Rågenskolan i centrala Åstorp har elever i årskurs F-6. På skolan finns också skolbarnomsorg upp till 12 års ålder.

På Rågenskolan ska verksamheten bedrivas med glädje, humor, och medmänsklighet så att hela personen ska tillvaratas och trivas. Vi ska uppvisa genuint ledarskap och ett lågaffektivt bemötande med barnets utveckling i fokus.

Skolans upptagningsområde är framför allt Åstorps norra delar och centrum. Elever från Tingdalsskolan kommer med skolskjuts till oss för att ha slöjd och idrott.

Rågenskolans vision är: Alla ska förstå och nå sin fulla potential.

Rågenskolans fritidshem har öppet 06.10-18.00.

På Rågenskolans fritidshem går elever från hela skolan. Frukost serveras 07:30 och mellanmål 13:45-14:30. På loven erbjuds eleverna även lunch vid 11:30. Eleverna får vara på fritids under den tid vårdnadshavarna arbetar eller studerar.

Fritidshemmets hjärta är våra två hemvister, Lillfritids och Storfritids, där all verksamhet utgår från. På Lillfritids går elever från förskoleklassen och årskurs 1. På Storfritids går elever från årskurs 2-6.

Kontaktuppgifter Rågenskolans fritidshem

Fritidshem

Telefonnummer

Mobilnummer

Lill-fritids

042-642 72

073-148 75 01

Stor-fritids

042-642 73

073-148 76 53

Vi startar vår skoldag 8.10 med en samling där vi har upprop och går igenom dagens aktiviteter.

Därefter har vi gemensam sysselsättning där vi bland annat arbetar med språket, matematiken och den sociala samverkan på ett lekfullt sätt.
Vi har en kort rast tillsammans med F-3 och sedan är det fortsatt sysselsättning, eller fri lek som är viktig för den sociala kompetensen i gruppen.

Vi äter lunch klockan 11.00 och sen är det rast till 12.00.

Sista timmen ägnas åt sagoläsning, fri lek eller gemensamma planerade lekar för att sedan avsluta vår dag 13.10.

Onsdagar har vi gymnastik i den stora Rågenhallen.

Fredagar är det utedag då vi ger oss ut hela förmiddagen till tex Perslund, Klinten eller Tingvalla.

Det lilla skolbiblioteket ligger på en balkong och rymmer inte så många elever åt gången men ger ändå möjlighet för elever att komma och låna böcker på olika nivåer i olika genre.

Rågenskolan ingår i rörelsesatsning i skolan som är en nationell satsningen för ökad fysisk aktivitet hos barn och ungdomar. Projeket är initierad av Riksidrottsförbundet och vi på Rågenskolan har genom satsningen skapat ett utbud av olika projekt kopplat till satsningen.

Elever som vill får vara med på morgongympa tis-fre 8.00-8:10. Vårt skol if (Rågenskolans Rörelse if) som erbjuder rörelse efter skoltid för alla skolans elever, rastaktiviteter, elevstyrda rörelselektioner, brainbreaks och material för aktiva klassrum för att nämna en del.

Sjukanmälan görs antingen digitalt via Tieto Edu eller till telefonnummer 042-64272 (06.30-08.00).

Rågenskolan har en egen intern hemsida som du hittar via följande länk:

https;//sites.google.com/skola.astorp.se/ragenskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kontakt

Senast ändrad • 2021-05-28